Pozlama Süresi Bulma – Dokuz Kimya
Pozlama Süresi Bulma
Piyasada çok çeşitli yazıcılar mevcut ve her markanın da birden fazla modeli var. Ne yazık ki her yazıcı için de pozlama süreleri farklılık gösterebilir. Net sonuçlar almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikle deneme yapmak için kalibrasyon STL dosyasını buraya tıklayarak bilgisayarınıza indiriniz.
Ardından indirdiğiniz STL dosyasını hangi dilimle programını kullanıyorsanız (Chitubox – Anycubic Photon Workshop - Creality Slicer – Lychee Slicer -Halot Box Vb.) dosyanızı programınızda açınız.
STL dosyasını programda direkt olarak tablanın yüzeyine yapışacak şekilde konumlandırınız. Alttaki görseli örnek alabilirsiniz.
(STL model tablaya sıfır olacağı için herhangi bir destek atmanıza gerek yoktur)
           
3D cihazınızın ışık gücüne göre kendi yazdırma parametrelerinizi belirlemek için başlangıç olarak ışıklama süresi (3 sn) ve taban ışıklama süresi (30 sn) olacak şekilde başlayabilir, tabladaki modelin sonucunu referans alarak süreleri artırabilir ya da azaltabilirsiniz.
STL dosyasındaki modelin ağırlığı 1,5 gramdır ve 5-15 dakika aralığında yazdırabilirsiniz.
Örnek olarak aşağıdaki görsel gibi yapabilirsiniz.
Bu kalibrasyon modelinin sol üst köşesinde 5 sütun çizgi mevcuttur. Modeli yazdırdığınızda takip etmeniz gereken kısım bu sıralı çizgilerden A ile belirtilen çizgi 1 mm olmalı ve B sütunundaki B harfine yakın olan ilk iki çizginin eksiksiz çıkması gerekir. 3D yazıcıdan yazdırılan kalibrasyon modelini ölçü aleti (Elektronik Kumpas) ile “A” hafinin gösterdiği çizginin kalınlığını ölçebilirsiniz.
 
 
50 mikron katman kalınlığı için; Taban pozlama süresi (Bottom exposure time): 30 saniye (Tablaya yapışma olmaz ise bu süreye +10 saniye ekleyin) 
Normal pozlama süresi (Normal exposure time): 3 saniye,(B sütununda bütün çizgiler çıkarsa süreyi azaltın. Eksik çizgi var ise süreyi artırın.)
Aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

       Işıklama Süresi Düşüktür                 Işıklama Süresi Doğrudur                    Işıklama Süresi Fazladır
İlgili News
0
Sepet

Call Us: +902562311244

Email: info@dokuzkimya.com.tr

Phone
WhatsApp