Kaliteli 3D Baskı Nasıl Alınır? – Dokuz Kimya
Kaliteli 3D Baskı Nasıl Alınır?
Kaliteli 3D Baskı Nasıl Alınır?
Alias reçinelerin en ideal çalışma aralığı oda sıcaklığıdır. (20° - 30°) Bu nedenle baskı öncesi mutlaka reçine ve yazıcı tablası ısıtılması önerilir. Reçine her kullanımdan önce çalkalanmalıdır. Fep filmin temiz olduğundan emin olun ve oda sıcaklığına getirilen reçineyi hazneye ekleyin.
Destekleri Nasıl Eklerim?
Modeli tabla üzerine yerleştirin.
En küçük yüzey alanı tablaya bakacak şekilde açısını ayarlayın.
Destek eklemek için modeli z ekseni yönünde minimum 3 mm havaya kaldırın.
(Destekli model örneği)
Model havaya kaldırılmadığı takdirde başlangıç noktasında destek olmadığı için hatalı baskı gayet olasıdır.
 
(Hatalı destek örneği)
3D baskı her ne kadar basit görünse de yapılan bazı hatalar maalesef başarısız baskıya sebep olur. Dilimleme programının automatic support özelliği kullanılıyorsa mutlaka modelin başlangıç noktasından itibaren kontrol edilmesi gerekli.
Tablaya paralel şekilde yerleştirilen modeller de hataya sebebiyet verebilir. Model desteksiz ve açısız şekilde yerleştirilse vakum etkisi yaparak modeli fep film üzerinde bırakabilir ya da her katmanda fep filmi esneterek zarar verebilir.
(Hatalı konumlandırma)
Reçine tasarrufu adı altında yapılan işlemler ne yazık ki reçineyi daha fazla tüketmenize sebep olur.

(Modeli tablaya gömme)

Görselde yapılan modeli dibe gömme işlemi reçineden tasarruf etme mantığıyla yapılıyor fakat pek işe yaradığı söylenemez. Modelin hatalı çıkacağını varsayarsak tekrar aynı modeli yazdırmak istediğimizde daha fazla reçine harcamış oluyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz hataları yapmadığınız sürece sorunsuzca baskı gerçekleştirebilirsiniz.

Reçine Parametrelerine Nereden Ulaşabilirim?

Alias reçineleri satın aldığınızda kutu içerisinden yaklaşık değerlerin olduğu tabloyu bulabilirsiniz. Model reçineleri dışında aldığınız ürünlerin parametreleri teknik destek tarafından iletilmektedir. Verilen parametreler yaklaşık değerler olduğu için test baskısıyla sonucu netleştiriyoruz. Parametreler arasında baskı kalitesini belli eden iki etmen vardır; Off time ve Z eksen ayarları.

Off Time Nedir?

Parametrelerde bulunan Off Time süresi baskı esnasında iki katman arasında ekranın ışık açması için beklendiği süredir. Bu özelliğin mantığı dalgalanan reçinenin durulması içindir. Baskı kalitesine doğrudan etki eder.

Z Eksenin Ayarları Ne Kadar Önemli?

Z eksen ayarları baskı kalitesine önemli ölçüde etki edebilir. Tablanın yukarı hareketi yeterli seviyede olmazsa fep filmi esnetebilir. Tablanın yukarı hareketi hızlı olursa modeli fepte bırakabilir. Hem baskı kalitesi etkilenir hem fep film esneyeceği için kullanım ömrü kısalır. Bu yüzden bizim önerimiz tablanın yavaş hareketle optimum seviyede yükselmesidir. 

Off Time ve Z eksen ayarları kaliteli baskı için hassas ayarlardır. Baskı süresini kısaltmak için yapılan her müdahale baskı kalitesine olumsuz yönde etki eder. 

Verilen tüm ayarlar ve talimatlar yerine getirildiyse baskıya başlayabilirsiniz.

Temizleme ve Kürleme İşlemini Nasıl Yapmalıyım?

Baskı sonrası temizlik aşaması için bizim önerimiz 5X Model Temizleme Sıvısı.

Yazıcıdan çıkarılan modeli 5X dolu kabın içinde 2 dakika bekletin. Yoğun kıvamlı reçineler için bekleme süresi uzatılabilir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra modeli çeşme suyu altında yıkamanız yeterlidir.

5X temizleme sıvısı alkol olmadığı için kuruduktan sonra model üzerinde leke bırakmaz. Alkole göre geç kirlendiği için daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Temizlik aşaması tamamlandıktan sonra 10 dakika kürleme süresi için yeterlidir.

 
İlgili News
0
Sepet

Call Us: +902562311244

Email: info@dokuzkimya.com.tr

Phone
WhatsApp